Record voor skiester Shiffrin met 15e zege in één seizoen

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft weer eens een nieuw record gepakt. De nog altijd maar 23-jarige Amerikaanse schreef in het Tsjechische Spindleruv Mlyn de slalom op haar naam en dat was alweer haar vijftiende zege van het World Cup-seizoen, meer dan welke skiër (man of vrouw) dan ook ooit heeft gewonnen.

Shiffrin stond na de eerste run weer eens aan de leiding op de Tsjechische sneeuw, waar alleen de Zwitserse Wendy Holdener (+0,37) haar kon volgen. Holdener eindigde op 0,85 seconden na twee runs dan ook als tweede en werd op haar beurt niet meer bedreigd door de dames achter haar, die na de eerste run allemaal al meer dan een seconde achter Shiffrin stonden.

Frida Hansdotter stond in poleposition voor de derde plek, maar de Zweedse olympisch kampioene, die deze maand haar carrière af zal sluiten, viel in de tweede run terug naar plek zeven. Petra Vlhova profiteerde en schoof een plek op, wat de Slowaakse - die vrijdag de reuzenslalom won - op 2,03 seconden de derde plek opleverde.

De Nederlandse Adriana Jelinkova eindigde als 31e en greep één honderdste naast een plek in de top-30, wat een plaats in de tweede run opgeleverd zou hebben.