Triatlete Klamer begint World Series met 13e plek

In Abu Dhabi is het nieuwe seizoen van de Triathlon World Series begonnen. Eind augustus wordt in Lausanne bepaald wie zich de nieuwe wereldkampioen mag noemen en in Abu Dhabi stond vrijdag de eerste wedstrijd op het programma.

De winst bij de vrouwen ging naar de Amerikaanse Katie Zaferes, die vooral op de vijf kilometer hardlopen haar slag sloeg. Ze begon gelijk met onder meer landgenote Taylor Spivey, maar had met 16:09 minuten beduidend minder lang nodig dan Spivey en kwam een kleine halve minuut voor haar landgenote als winnares over de streep.

Spivey wist op haar beurt weg te lopen bij de Britse Jessica Learmonth, die de jonge Amerikaanse Taylor Knibb nipt achter zich wist te houden. Rachel Klamer werd op dik anderhalve minuut dertiende, Maya Kingma kwam een klein minuutje later als 22e over de streep en Kirsten Nuyes eindigde als 44e.

Bij de mannen was het de Spanjaard Mario Mola die zijn zoveelste grote zege wist te behalen. Bij het hardlopen schudde hij een flinke groep concurrenten van zich af en in de sprint was hij te sterk voor de jonge Brit Alex Yee.

Met Fernando Alarza eindigde nog een tweede Spanjaard op het podium, nadat hij een forse groep in de sprint het nakijken gaf. Jorik van Egdom eindigde op 57 seconden als 23e, zijn beste resultaat ooit, Marco van der Stel kwam als 41e over de meet.