Tilburger bedreigt agent met vleesmes en wordt opgepakt

Een 54-jarige Tilburger is donderdagmiddag rond 15.40 uur op het Taurnpad in Tilburg aangehouden omdat hij een politieman met een vleesmes bedreigd had. Agenten waren bezig met een verkeerscontrole op de Berglandweg waar een 30 km zone geldt. De dienders zagen een witte Opel met een opvallend hogere snelheid voorbij rijden.

Een motoragent besloot achter de auto aan te rijden om een controle in te stellen. Hij zag dat de bestuurder een straat verder zijn auto parkeerde. Hij sprak de bestuurder aan en vroeg hem naar zijn rij- en kentekenbewijs. De man liep echter met versnelde pas richting de voordeur van een woning. De agent ging voor hem staan en vorderde opnieuw het rij- en kentekenbewijs.

De man werd erg boos en duwde de politieman weg. Ook maakte hij naar hem slaande bewegingen. Er deed een vrouw de voordeur opende die luid riep dat haar man met rust gelaten moest worden. Haar echtgenoot ging tijdens het tumult naar binnen en kwam weer naar buiten met een groot vleesmes in zijn handen en riep daarmee dreigend ‘Kom dan’. De agent besloot via zijn mobilofoon assistentie aan te vragen.

Op dat moment vluchtte de man via de achterzijde van de woning. Hij werd tijdens de daarop volgende zoekactie op het Tauerrnpad aangetroffen. Agenten namen uit voorzorg hun vuurwapen ter hand. Hij volgde de bevelen nauwelijks op maar nadat peppersrpay in zijn gezicht was gespoten, kon hij worden overmeesterd en afgevoerd naar het cellencomplex.

Niet het mes uit het verhaal (Foto ter illustratie: Pixabay)
Niet het mes uit het verhaal (Foto ter illustratie: Pixabay)