Basketballers Donar en Leiden houden hoop in play-offs Europe Cup

Voor de basketballers van Donar Groningen en ZZ Leiden is er nog altijd kans om de kwartfinales in de Europe Cup te bereiken. De twee ploegen hebben hun thuiswedstrijd in de achtste finales niet winnend afgesloten, maar de verschillen waren klein.

Donar kreeg bezoek van het Belgische Filou Oostende en dat duel ging continu op en neer. Met negen seconden te spelen stond het 63-66, maar een lay-up en een rake vrije worp van Teddy Gipson zorgden voor een 66-66 eindstand, waardoor het op 13 maart in België simpel is: de winnaar gaat een ronde verder.

Dinamo Sassari reisde af naar Leiden, waar de thuisploeg na een moeizaam eerste kwart toch beter op gang kwam. In het derde kwart sloegen de Italianen weer een gat, maar een sterke slotfase bracht Leiden weer helemaal terug in de wedstrijd. De achterstand bleef uiteindelijk beperkt tot vier punten: 93-97, met onder meer 25 punten van Maurice Watson Jr. Ook Leiden speelt op 13 maart de beslissende return.