Amerikaanse rugbyers winnen thuis na vier verloren finales op rij

De Amerikaanse rugby sevensploeg heeft na vier opeenvolgende verloren finales de eerste titel van het seizoen in de World Rugby Sevens Series te pakken. De ploeg won in Las Vegas het vijfde toernooi van het seizoen en gaat zo alleen aan de leiding na vijf van de tien toernooien.

De Amerikanen wonnen in de groep met 26-10 van Kenia, waarna Argentinië met 24-26 te sterk was en Frankrijk met 19-10 geklopt werd. In de kwartfinales wonnen de Amerikanen met 29-10 van Zuid-Afrika, om Nieuw-Zeeland vervolgens met 24-19 te kloppen in de halve eindstrijd.

De andere finalist was ietwat verrassend Samoa, wat nog begon met een 0-33 nederlaag tegen Nieuw-Zeeland. Spanje werd daarna met 26-21 geklopt, Canada ging met 26-19 voor de bijl. In de kwartfinales waren de eilanders met 21-20 iets te sterk voor Australië en in de halve finales klopten ze de Argentijnen met 33-19.

Een spannende finale werd het vervolgens niet: de Amerikaanse ploeg domineerde onder leiding van Carlin Isles en won met 27-0. Nieuw-Zeeland pakte de derde plek door Argentinië met 26-19 te verslaan.

De hoogtepunten uit Las Vegas (Bron: YouTube)