Logano wint matige NASCAR-race na spannende laatste bocht

Joey Logano heeft de derde race van het seizoen in de NASCAR Cup Series gewonnen. De voor Team Penske rijdende coureur was op de Las Vegas Motor Speedway de beste tijdens de Pennzoil 400, nota bene gesponsord door de persoonlijke sponsor van Logano.

Heel spannend werd de eerste stage niet: Kevin Harvick vertrok vanaf poleposition en domineerde de tachtig ronden lange stage. De veteraan pakte de stagewinst dan ook, voor Kyle Busch, Joey Logano en Denny Hamlin, die allemaal redelijk eenzaam hun rondjes reden.

In stage twee was de leiding vroeg in handen van Brad Keselowski en zowaar bleef het veld een stuk dichter bij elkaar: na een kleine twintig ronden reed het gros nog gewoon in het 'peloton'. Toch ontstonden er later weer flinke verschillen, hoewel in elk geval de eerste drie bij elkaar bleven. Logano won de tweede stage, voor Martin Truex Jr en Harvick.

Bij de herstart na stage twee pakte thuisrijder Kurt Busch de leiding met nog een kleine honderd ronden te rijden, waarbij onder meer Logano en Harvick voorin al flink aan het bakkeleien waren. Het kabbelde allemaal relatief rustig door, tot Penske-teamgenoten Logano en Keselowski elkaar ruim twintig ronden voor het einde langzaam wat begonnen te bevechten, wat interessant was voor de op plek drie loerende Harvick.

Van een echt gevecht kwam het toch niet meer...tot de allerlaatste bocht. Keselowski deed nog een ultieme poging om binnendoor te komen, waarbij beide heren nog bijna tegen de muur uitwaaierden, maar Logano hield vol en pakte de winst, voor Keselowski. Kyle Busch ging in de slotfase nog voorbij Harvick en pakte de derde plek in zijn geboortestad.

Het was overigens de eerste race in de NASCAR Cup Series zonder 'echte' caution - veroorzaakt door een incident of iets dergelijks - sinds Talladega in oktober 2002.

Keselowski met een wanhoopspoging (Bron: YouTube)