RTL4 haalt RTL Late Night van de buis

RTL stopt per direct met het programma RTL Late Night met Twan Huys. De talkshow was het afgelopen half jaar elke dag op de buis, maar had vanaf het begin te maken met tegenvallende kijkcijfers. Vanavond is de laatste uitzending.

"Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken", volgens Twan Huys. "Met veel enthousiasme en energie ben ik samen met RTL in september 2018 begonnen aan een nieuw en groot avontuur. Ik vind het heel jammer dat er nu een einde komt aan RTL Late Night en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet."

In een officiële verklaring stelt RTL-baas Sven Sauvé: "We hebben altijd aangegeven dat we het programma de tijd wilden geven om te groeien. Twan en zijn redactie hebben keihard gewerkt om het programma tot een succes te maken. Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden. Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven. Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor. De deur bij RTL staat altijd voor hem open."

Vanaf morgen zendt RTL4 op de tijd van RTL Late Night nieuwe afleveringen van de Britse realityserie 'Een Nieuw Leven In De Zon' en in april start 'de Zwakste schakel' met Bridget Maasland. Na de zomer komt er een nieuw programma op de late avond.