'Deal met Zandvoort rond, GP vanaf 2020 op Formule 1 kalender'

Volgens doorgaans goed ingelichtte bronnen zoals ondernemers op het circuit en Erik de Vlieger, iemand met een schijnbaar betrouwbare reputatie, is er een akkoord gesloten tussen de Formule 1 en het Circuit Park Zandvoort om drie maal de GP van Nederland te organiseren op het circuit in de duinen. De race zou voor het eerst gehouden worden op 3 mei 2020 en het betreft een deal voor 3 jaar.

De race wordt de meest duurzame van de kalender. Een paar weken geleden kwam al naar buiten dat de organisatie geen auto's ging toestaan in Zandvoort zelf, nu wordt ook bekend dat er tickets verkocht zullen worden die recht geven op een parkeerplek bij een P+R in de buurt in combinatie met een gratis ritje met het OV van en naar het circuit. Dit was noodzakelijk voor de organisatie, gezien de aanvoerwegen van Zandvoort niet geschikt zijn voor zo'n grote stroom bezoekers.

Dat er een Nederlandse Grand Prix in de lucht hing is niks nieuws, sinds de komst en succes van Max Verstappen in de sport is de interesse in Formule 1 in Nederland enorm toegenomen. Elk raceweekend weer zijn er talloze Nederlandse fans die op de race af komen, tot het punt dat er complete tribunes gereserveerd worden aan toe. Reden genoeg voor de organisatie van de Formule 1 om in gesprek te gaan met Nederlandse circuits. Zandvoort had de voorkeur, maar als het circuit de zaakjes niet voor eind maart dit jaar in orde kreeg, zou Assen met de eer mogen strijken.

Verdere details over deze voorlopig nog onbevestigde berichten zijn er op moment van schrijven nog niet, wordt vervolgd!