Braspennincx vijfde op keirin bij WK baanwielrennen; Duitsland wint ploegkoers

Shanne Braspennincx is er bij de WK baanwielrennen in het Poolse Pruszków niet in geslaagd een medaille te veroveren op de keirin. De 22-jarige Nederlandse werd in de finale uiteindelijk vijfde.

De wereldtitel ging naar Lee Wai Sze. De baanwielrenster uit Hong Kong, die eerder dit WK al de beste was op de sprint, was op de keirin ook duidelijk een maatje te groot voor haar tegenstanders.

Laurine van Riessen, die in de halve finales op de laatste plaats eindigde, nam haar revanche in de B-finale. De voormalig schaatsster ,die in een ver verleden het brons pakte op de 1000 meter bij de Olympische Spelen van 2010, won de B-finale en eindigde op de zevende plaats op het WK.

Ploegkoers mannen:
Bij de ploegkoers voor mannen ging het goud naar Duitsland. De Duitsers domineerde de race vanaf het begin en alleen Australië kon een beetje bijblijven, maar gedurende de race liep Duitsland met Roger Kluge en Theo Reinhardt steeds verder weg bij de concurrentie en pakte zo de wereldtitel in ploegkoers. Denemarken kwam in het tweede deel sterk opzetten en pakte het zilver. België pakte het brons nog af van Australië.