Buma ziet Hoekstra wel zitten als premier

In WNL op Zondag gaf Sybrand Buma vanmorgen te kennen dat hij Wopke Hoekstra wel ziet zitten als premier. Hij wijst daarbij naar de rol die Hoekstra speelde in de kwestie Air France-KLM. Hij kocht in het geniep 12,3 % van de aandelen, om dat vervolgens nog uit te breiden naar een belang van 14%. Buma: "Hier laat Wopke Hoekstra zien dat Nederland op zijn strepen kan staan." 

Volgens Buma komen hijzelf, of Hugo de Jonge ook wel in aanmerking als premier: "Hoe meer mensen dat kunnen in een partij, hoe beter. Ik werk heel graag samen met Wopke en Hugo." Volgens Buma doen ze zoiets in het CDA altijd samen. Hij benoemde ook het interview dat Hugo afgelopen week gaf in het AD, waarbij hij de marktwerking in de zorg op de hak nam. 

Verder had hij ook nog kritiek op Mark Rutte, die tijdens de aftrap van de verkiezingscampagne  in de vaasjesfabriek in Putten geen namen wilde noemen toen hem gevraagd werden welke partijen de schreeuwers zijn in plaats van de doeners. Sybrand benoemde die partijen wél: De PVV, FvD, de SP en GroenLinks. Met name de laatste partij kreeg kritiek van buma, omdat ze volgens hem weg zijn gelopen van de onderhandelingstafel tijdens de kabinetsformatie. 

Kijk hier de hele aflevering terug.