Politie onderzoekt opnieuw explosie bij coffeeshop

In de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost is vanochtend vroeg een explosief afgegaan. Meerdere buurtbewoners hoorden een harde knal. De explosie vond plaats om 5.10 in de buurt van coffeeshop Smoke Palace, waar eerder dit jaar ook al een ontploffing plaatsvond. De politie kan nog niet bevestigen of deze coffeeshop opnieuw het doelwit was, maar het vermoeden is er wel.

Meerdere ramen sneuvelde tijdens de explosie en volgens de politie is er schade aan de omringende gebouwen tot aan een pand tien meter van de ontploffing verwijderd. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. De Linnaeusstraat is voorlopig nog afgezet in verband met het politieonderzoek. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ter plaatse. Tram 19 en bus 41 rijden om.

Update 13:20 uur
Ten tijde van de explosie was er iemand wakker, die op dat moment een stream aan het voorbereiden was. Op de video die hij maakte is de knal duidelijk te horen. Vervolgens ging hij naar buiten en filmde de schade en hoe de eerste politiewagens arriveerden.