Blaak soleert naar zege in Omloop Het Nieuwsblad

Chantal Blaak heeft de veertiende editie van de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen op haar naam geschreven. De Nederlands kampioene kwam solo over de streep in Ninove.

De vrouwen vertrokken tien minuten na de mannen uit Gent voor de 123 kilometer naar Ninove. Niet snel na de start werden de vrouwen even opgehouden door de mannen vanwege de trage start. Nadat de vrouwenwedstrijd weer op gang werd gebracht viel de beslissing op de Muur van Geraardsbergen.

Blaak trok op heilig grondgebied hard door en haar ploeggenote wereldkampioene Anna van der Breggen liet het gat vallen in de kopgroep, waar ook Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Floortje Mackaij, Ashleigh Moolman, Katarzyna Niewiadoma en Marta Bastianelli in de kopgroep aanwezig was.

Op de Bosberg, de laatste helling van de dag, had Blaak al een mooie voorsprong en na een solo van vijftien kilometer kwam de Nederlandse kampioene solo aan in Ninove. De Italiaanse en Europees kampioene Bastianelli won na een goede minuut de sprint voor de tweede plaats, voor de 22-jarige Jip van den Bosch. Van Vleuten, die het vorige seizoen afsloot met een zware knieblessure op het WK wielrennen, werd bij haar rentree knap vierde in de eerste klassieker van het jaar.

Blaak soleert naar zege in Omloop Het Nieuwsblad (Pro Shots / George Deswijzen)
Blaak soleert naar zege in Omloop Het Nieuwsblad (Pro Shots / George Deswijzen)