Eindzege UAE Tour voor Roglic, Bennett wint slotrit

Primo¸ Roglič heeft de eindwinst in de UAE Tour te pakken. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma kwam in de slotetappe niet in de problemen en won het eindklassement voor Alejandro Valverde en David Gaudu. De slotrit eindigde in een massasprint en die werd gewonnen door Sam Bennett. De Ierse sprinter van BORA-hansgrohe won voor Fernando Gaviria en Caleb Ewan.

De laatste etappe in Dubai over 145 kilometer over vlakke wegen was gemaakt voor de sprinters. Vlak na de start reed er een kopgroep van drie weg. Ze krijgen vijf minuten voorsprong, maar met nog drie kilometer te rijden was de vroege vlucht teruggepakt.

Een massasprint moest de beslissing brengen in de laatste rit. Lotto Soudal trok de sprint aan voor Ewan, alleen kwam de kleine Australiër er nooit uit, mede dankzij een goede lead-out voor Gaviria. De winst ging niet naar de Colombiaanse sprinter, maar naar Bennett, die optimaal profiteerde van het werk van UAE-Team Emirates.

De eindwinst voor Roglič kwam nooit in gevaar. De Sloveen pakte de leiderstrui al op de eerste dag na de winst in de ploegentijdrit van zijn team Jumbo-Visma. Ook op bergop aankomsten in deze ronde door de Verenigde Emiraten was hij duidelijk de beste.