De Boer door na geweldige comeback van Atlanta United

Het Atlanta United van trainer Frank de Boer heeft zich met een knappe comeback geplaatst voor de kwartfinales van de CONCACAF Champions League. De kampioen van de MLS verloor het heenduel nog met 3-1 van het Costa Ricaanse CS Herediano, maar op Amerikaanse bodem (Atlanta moest door een monstertruck-event uitwijken naar een nabijgelegen stadion) stelde men vlotjes orde op zaken. Al na 47 seconden werd de openingsgoal gevierd en de wedstrijd werd moeiteloos met 4-0 gewonnen.

Josef Martinez kon direct profiteren van matig verdedigen en in de negende minuut kon Julian Gressel de marge verdubbelen na een fraaie combinatie met Ezequiel Barco. Daarmee was het keurkorps van Frank de Boer al virtueel door en na rust maakten wederom Martinez en Leandro González aan alle onzekerheid een einde door goed uitgespeelde mogelijkheden af te ronden.

Nu gaat het vizier van Atlanta op de competitie, die dit weekeinde van start gaat. De Boer en de zijnen starten met een uitwedstrijd tegen DC United. In de CONCACAF Champions League volgt nu een tweeluik met het hoog ingeschaalde Monterrey uit Mexico. Het is voor het eerst dat Atlanta meedoet aan het prestigieuze toernooi.