'Feyenoord sluit miljoenendeal met nieuwe hoofdsponsor'

Feyenoord heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden, aldus De Telegraaf. Droomparken verbindt zich voor zes miljoen euro per jaar tot 2021 aan de club. De huidige hoofdsponsor Qurrent werd onlangs overgenomen door energieleverancier Greenchoice en als gevolg daarvan loopt de samenwerking met de Rotterdammers ten einde, al behoudt Feyenoord wel de inkomsten die tot het seizoen 2020/21 zijn gegrarandeerd, aldus het Algemeen Dagblad. Met de komst van de nieuwe hoofdsponsor legt Feyenoord een extra financiële basis richting de aanstaande verhuizing naar een nieuw stadion.

Droomparken bezit veertien vakantieparken in ons land en de verwachting is dat het bedrijf internationaal gaat uitbreiden door overnames. Dat zou de internationale bekendheid van Feyenoord ook goed doen. De Rotterdamse topclub hoopt in 2023 het nieuwe stadion te betrekken en alle commerciële deals lopen om die reden niet na dat jaar door. De Kuipbewoners wachten nog altijd op definitief groen licht voor de bouw, wat men dit jaar hoopt te krijgen.

In De Kuip zijn de groeimogelijkheden nihil. De skyboxen en business-seats zitten vol en uitbreiding van de horeca-gelegenheden is ook niet mogelijk. Daardoor loopt de club inkomsten mis. Volgens De Telegraaf kunnen alleen grote partnerships op dit moment nog zorgen voor een financiële injectie. Kandidaten zouden echter willen wachten op nieuws over de stadionplannen. Een luchtvaartmaatschappij, een online-betting partner en een havenbedrijf zouden zich daarna aan de club willen binden.