Rolex van 25.000 euro gestolen door slimme truc bij verkoop

Opnieuw is er een Rolex gestolen in Amsterdam. Tijdens een afspraak om het horloge te verkopen in het Hilton Hotel werd slachtoffer Justin op geraffineerde wijze opgelicht.

Dat vertelt Justin aan Hart van Nederland. Hij wilde het horloge, met een waarde van zo'n 25.000 euro, verkopen voor zijn vader. Op internet vond hij een koper waarmee hij vervolgens via Whatsapp contact had om een afspraak te maken voor een verkoop. Na het sturen van een aantal foto's van het horloge sprak Justin met de koper af in het Hilton Hotel.

Justin had daar een meeting-room geregeld zodat hij het geld kon controleren. Op dat moment lijkt het geld echt te zijn en gaat Justin akkoord met de verkoop. Vervolgens biedt de koper aan om het geld te sealen en daar denkt het slachtoffer nu dat het mis is gegaan.

Het geld is tijdens die actie waarschijnlijk verwisseld voor vals geld en dus is Justin het horloge van zijn vader en 25.000 euro kwijt. "Mijn vader vond het echt klote. Ik wilde hem helpen en nu heb ik het gevoel dat ik het verkloot heb voor hem", aldus het slachtoffer. 

Dit incident staat niet op zichzelf. De afgelopen maanden is er al meer dan 10 keer een Rolex, of ander duur horloge, gestolen in de stad. Onder andere Estelle Cruijff en de vader van Nicolette van Dam werden beroofd. 

Lees ook: Dries en Dave Roelvink dragen geen horloges meer uit angst voor overvallen

Toch laat de politie aan AT5 weten dat het niet uit gaat van één bende die verantwoordelijk is voor alle diefstallen. Met name omdat de manieren waarop de horloges buit worden gemaakt erg van elkaar verschillen. Wel waarschuwt de politie dragers van een duur horloge dat ze een potentieel doelwit zijn.