Beste bridger ter wereld betrapt op doping

We weten het allemaal: bridge is een fucking hardcore sport. Daar hoort natuurlijk - helaas - doping bij, zo bleek vorig jaar al, maar nu gaan we nog een stapje verder: niemand minder dan Geir Helgemo heeft een dopingschorsing aan de broek gekregen. Ja inderdaad, dé Geir Helgemo, de nummer één van de wereldranglijst in het bridge.

De internationale Bridgefederatie WBF is aangesloten bij antidopingautoriteit WADA en dus wordt er ook op doping gecontroleerd. Tijdens de World Bridge Series in Orlando, in september vorig jaar, was Helgemo de sjaak: de 49-jarige Noor, sinds 2011 verhuisd naar en uitkomend voor Monaco, leverde daar een positief plasje in.

Bij Helgemo werd om te beginnen clomifeen in zijn urine gevonden, iets wat bijvoorbeeld gebruikt wordt bij vrouwen die kampen met onvruchtbaarheid, ongetwijfeld niet iets waar meneer Helgemo zelf mee te maken heeft. Omdat bridge hardcore is zat de Noor ook aan de syntetische testosteron, zo bleek uit de urinetests.

De nummer één van de wereld, die in 2017 al in de problemen kwam wegens belastingontduiking ter waarde van 1,7 miljoen euro, zal tot 20 november vanaf de zijlijn toe moeten kijken.