Luiten net buiten top tien in Oman na eerste dag

Joost Luiten staat na de eerste dag van het Oman Open op een gedeelde elfde plaats. De 33-jarige Nederlandse golfer liep een ronde van 69 slagen, drie slagen onder het baangemiddelde. Hij heeft een achterstand op Kurt Kitayama. De Amerikaanse golfer ging rond in 66 slagen.

Luiten won het toernooi vorig jaar, en dit jaar is hij de hoogst geklasseerde speler op de wereldranglijst. Met de vorm van de Nederlander is ook weinig mis, gezien zijn uitstekende prestatie op het WGC-Mexico. Daarin deden de beste 75 spelers van de wereld mee en daarin werd hij gedeeld tiende in dezelfde score als Tiger Woods.

In Oman begon Luiten zijn ronde met een bogey, maar later herstelde hij zich door vijf birdies te slaan. Na een bogey op de zeventiende hole zakte uit de top tien van het klassement, maar de Nederlander doet nog altijd goed mee in Oman.