Twitteraars gaan los op DWDD

Twitter ontplofte gisterenavond zo'n beetje nadat er een opmerkelijke gast aan tafel bij DWDD was aangeschoven. Niemand minder dan Piet van der Molen die in 2013 het lichaam van zijn overleden moeder verborgen hield en haar pensioen en AOW bleef innen was te gast. 

Volgens Van der Molen was dat op verzoek van zijn moeder zelf. Haar laatste wens was dat Piet, die werkloos was en nog thuis woonde, voor hun 9 katten kon blijven zorgen. Hij mocht van haar niets zeggen als ze dood ging. Volgens Van der Molen was zijn moeder een oude vrouw die vlug boos werd en sprak hij haar daarom niet tegen. 

Nadat ze overleden was heeft hij een uur aan haar bed gezeten en getwijfeld of hij wel of geen arts zou bellen. Hij besloot het niet te doen. Van der Molen: "Maar toen ik mijn moeder iedere dag verder zag opzwellen, dacht ik: je moet haar ergens in zetten. Het lichaam zou uit elkaar spatten. Ik moest een kist bouwen”. Hij hield het lichaam van zijn moeder uiteindelijk 2,5 jaar verborgen. 

Aan tafel zat ook Joris van Casteren. Hij schreef het boek 'Moeders lichaam' over Van der Molen. Ook hij werd genadeloos afgestraft door de kijkers van De Wereld Draait Door.