Overkill's The Walking Dead gecanceld

Overkill’s The Walking Dead zal zeer binnenkort van Steam verdwijnen. Uitgever Skybound Entertainment heeft het contract met Starbreeze, het moederbedrijf achter ontwikkelaar Overkill, verbroken vanwege niet nagekomen (kwaliteit)afspraken.

"Onze makers en hun verhalen zijn de basis van Skybound. Sinds 2014 hebben we hard gewerkt om de wereld van The Walking Dead te vertalen naar een co-op actieshooter. We hebben ons best gedaan om samen te werken met Starbreeze en de vele problemen die we hadden met de game te verhelpen. Uiteindelijk voldoet Overkill’s The Walking Dead niet aan onze eisen, noch is de game van de kwaliteit die ons beloofd was," geeft de uitgever aan in een verklaring. "Het spijt ons richting de fans en we delen hun teleurstelling in de game. We blijven onze fans voorzien van premium content en gaan kijken naar andere opties wat betreft deze IP."

Skybound heeft de rechten van The Walking Dead in handen, maar Starbreeze hoopt toch dat ze het tweede seizoen van de game nog mogen uitbrengen. Dit was ook onderdeel van de deluxe edition waar gamers voor betaald hebben. "De game zal snel van Steam verdwijnen voor nieuwe kopers. Starbreeze en Skybound zijn aan het praten over een goede oplossing, want we hebben de ambitie om het tweede seizoen van de game uit te brengen." 

Overkill’s The Walking Dead werd november vorig jaar gelanceerd op pc en kon rekenen op veel negatieve kritieken en ook de verkoopaantallen bleven achter. De geplande consoleversie werd telkens uitgesteld, de kans dat die ooit nog komt lijkt nu dus helemaal verkeken.