'Doodrijder Renswoude reed in groene Opel Astra'

Zondag 10 februari reed één of andere onverlaat in Renswoude een 76-jarige vrouw aan op het zebrapad in de Dorpsstraat en liet haar voor dood achter. Omstanders kwamen de vrouw te hulp en ze werd ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. 

Lees ook: Bejaarde vrouw aangereden, dader(s) spoorloos

De vrouw overleed op 22 februari in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De politie startte al na de aanrijding met een onderzoek en verspreidde daarbij ook een gedeelte van een kenteken van een auto die er mogelijk mee had te maken. Dat trekt de politie nu in, na camerabeelden uitgekeken te hebben blijkt dat de doodrijder waarschijnlijk in een groene Opel Astra hatchback reed. Het gaat volgens de politie om een zogenaamd model F, dat gebouwd werd van 1991 tot 1998. 

Lees ook: Doorrijder nu doodrijder, bejaarde vrouw overleden na aanrijding 

De bewuste Opel Astra, die dus ruim 20 jaar oud moet zijn, komt waarschijnlijk uit de buurt van Renswoude of Scherpenzeel. De auto moet schade aan de voorkant hebben, hoewel de politie ook aangeeft dat deze inmiddels mogelijk hersteld kan zijn. Het kenteken dat de politie eerder verspreidde is waarschijnlijk niet juist genoteerd of was van een andere auto die op dat moment ook over de Dorpsstraat reed. 

De politie vraagt getuigen contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Als iemand de gezochte auto ziet staan of rijden vraagt de politie met klem om direct 112 te bellen.