Flörsch gaat weer racen na horrorcrash in Macau

De Duitse Formule 3-coureur Sophia Flörsch was in november nog wereldnieuws toen ze een horrorchrash beleefde op het circuit van Macau. De toen 17-jarige Flörsch werd met een snelheid van meer dan 270 kilometer per uur gelanceerd en vloog letterlijk de baan uit. Een hek en de toren van de fotografen vingen de wagen van Van Amersfoort Racing op en zorgden er waarschijnlijk voor dat de Duitse er vanaf kwam met maar twee gebroken nekwervels.

Het herstel van Flörsch verloopt zo goed dat de nu 18-jarige Duitse op 6 en 7 maart op Monza tijdens tests weer achter het stuur van de bolide van Van Amersfoort Racing zal plaatsnemen. In 2019 zal ze uitkomen in de Formula European Masters, een nieuw kampioenschap in het voorprogramma van de DTM.

De ambitieuze coureur kijkt er weer naar uit om te gaan racen. "Het zal een bijzonder moment worden om weer achter het stuur te zitten", zo laat Flörsch weten. "Ik dank mijn team en al mijn sponsors. Zij hebben mijn terugkeer mogelijk gemaakt. Het is een fijn gevoel om te weten dat mensen in mij geloven"

Dit is de horrorcrash die Flörsch wonderbaarlijk overleefde: