Politie onderzoekt Rolex-ripdeal in Helmond

De recherche is een onderzoek begonnen naar een gewapende overval op een woning aan de Dennehoutstraat in Helmond. Twee mannen namen daarbij een horloge van het merk Rolex mee, dat op Marktplaats te koop werd aangeboden.

De bewoners hadden het horloge op Marktplaats aangeboden voor enkele duizenden euro’s. Er werd een afspraak gemaakt met een potentiële koper en maandagmiddag, tegen de klok van 16:45 uur, werd er op de deur geklopt. Een bekende van de bewoners was op dat moment met drie jonge kinderen in de woning aanwezig om de verkoop te regelen. Eenmaal binnen bedreigden twee getinte mannen van begin twintig de vrouw met een pistool.

Ze gingen er met de Rolex vandoor, zonder te betalen. De vrouw en de kinderen bleven geschrokken achter. Niemand raakte gewond. De daders stapten vervolgens in de buurt in de auto en gingen ervandoor in de richting van de Heeklaan. Er is in de omgeving nog gezocht naar het tweetal, maar dat leidde tot niets.

Onderzoek
De recherche onderzoekt wie er verantwoordelijk zijn voor de overval en werkt daarbij samen met Marktplaats. “Elke maand verkopen miljoenen mensen hun soms kostbare spullen via internet aan andere particulieren. Meestal gebeurt dit naar volle tevredenheid van alle partijen. Helaas zullen er altijd mensen zijn die de boel moedwillig oplichten of erger, zoals gisteren in Helmond. Samen met het Openbaar Ministerie, Marktplaats, banken en internetserviceproviders werken wij samen aan het terugdringen van dit soort criminaliteit."

Hij vervolgt: "Wij vinden het belangrijk dat het vertrouwen in de handel via internet wordt beschermd, zodat mensen op een plezierige manier en in goed vertrouwen zaken met elkaar kunnen blijven doen. Als u een aan- of verkoop gaat doen bij een particuliere (ver)koper, maak dan gebruik van bedrijven die u een aankoopbescherming bieden. Als u het gekochte product niet ontvangt, kunt u het aankoopbedrag terugkrijgen”, zo vertelt Gijs van der Linden van het Landelijke Meldpunt Internetoplichting.

Partijen die deze service bieden zijn bijvoorbeeld PayPal, Postcodegarant en Pakkie en Marktplaats ('Gelijk Oversteken'). Van der Linden waarschuwt ook op altijd op te letten met waardevolle spullen: “Denk heel goed na hoe je dit soort spullen verkoopt en wees daarbij uiterst voorzichtig. Het kan zomaar de verkeerde mensen aantrekken”.

Niet de Rolex uit het verhaal (Foto ter illustratie: Pixabay)
Niet de Rolex uit het verhaal (Foto ter illustratie: Pixabay)