Skeletonner Yun wint laatste World Cup, Tretiakov pakt eindzege

Skeletonner Yun Sung-bin heeft de laatste World Cup-wedstrijd van het seizoen gewonnen. De olympisch kampioen was op de olympische baan van Calgary (1988) de snelste, maar spannend was het zeker.

Alexander Tretiakov stond in poleposition om voor de tweede keer in zijn carrière de eindzege in de World Cup te pakken. Dat deed hij precies tien jaar eerder ook al, waarna de Let Martins Dukurs de macht in handen nam en maar liefst acht keer op rij de titel veroverde, gevolgd door Yun vorig jaar.

In de eerste run zette de Russian Rocket de tweede tijd neer, 0,10 seconden achter Yun. Dat wist hij in de tweede run met een sterk optreden te verkleinen, maar Yun hield vol en pakte met 0,06 seconden verschil de winst, hoewel Tretiakov's tweede plek wel voldoende was om vlak voor Yun de titel te pakken: bij winst van de Koreaan had hij een podiumplek nodig.

Op 0,51 seconden ging de derde plek naar de Let Tomass Dukurs, die na een fenomenaal goede tweede run zag hoe zijn broertje Martins 0,03 seconden tekort kwam om zijn tijd te verbeteren.