Einde der tijden komt eraan, maar nu echt

We gaan allemaal dood! "Ja doei, dat zeiden jullie de vorige keer ook", horen we de oplettende lezer denken. Dat klopt, maar nu is het echt zo! Het einde der tijden komt er namelijk aan, want sprinkhanen. Heel erg veel sprinkhanen.

In het kort komt het erop neer dat het in oktober enorm geregend heeft in en rond Soedan en Eritrea. Nou is een beetje plensbui niet zo'n ramp, ware het niet dat de lokale sprinkhanen er gigantisch geil van zijn geworden en zich non-stop voort zijn gaan planten als, nou ja, sprinkhanen.

Een enorme zwerm trekt sindsdien richting het noorden en blijft maar groeien, want men verwacht dat de insecten nog de hele maand door blijven wippen aan de Soedanese en Eritrese kust. Saoedi-Arabië werd vorige maand al geteisterd, nu dreigt een enorme zwerm richting Egypte te trekken.

Egyptenaren zijn natuurlijk niet onbekend met plagen, wat dode kikkers hier, dode eerstgeborenen daar, je kent het wel, maar volgens bijbelexpert Paul Begley gaan we nu toch echt naar het einde der tijden.

"President Trump accepteerde Jeruzalem als hoofdstad van Israël op de 70e verjaardag van Israël als land, 14 mei 2018. Vervolgens stond op 27 juli de langste bloedmaan van de eeuw boven Jeruzalem", aldus Begley, zonder even te melden dat die bloedmaan op de halve wereld zichtbaar was.

"De komende drie maanden worden van cruciaal belang, de situatie is zelfs kritiek. Zo'n plaag sprinkhanen hebben we sinds bijbelse dagen niet gezien en als ze niet gestopt kunnen worden, denk ik dat het een teken van de apocalyps is", beweert de pastoor, die aangeeft dat de terugkeer van Jezus nabij is.

Sprinkhanenexpert Keith Cressman van de Verenigde Naties komt nog even met feiten aanzetten, alsof men daar iets aan heeft. Volgens hem hangt het oplossen van het probleem niet van bijbels gedoe af, maar van effectieve ongediertebestrijding in vooral Soedan en Eritrea, samen met de intensiteit van de regen tussen maart en mei in dat deel van Afrika.

Begley laat zich niet in de luren leggen door de realiteit: "Wat zegt de Bijbel hier allemaal over? Volgens mij gaan we binnenkort ook een derde tempel in Jeruzalem zien, nog een teken van het einde der tijden. 'What has been will be, what will be has been.'"