Duitsers ongenaakbaar naar tweede goud op WK noordse combinatie

Op het wereldkampioenschap in de noordse sporten in het Oostenrijkse Seefeld heeft Duitsland de tweede medaille op de noordse combinatie binnen. Eric Frenzel won individueel al goud, zondag was hij samen met Fabian Riessle de beste op de teamsprint, waar teams van twee mannen in totaal tien ronden van anderhalve kilometer afwerken.

Frenzel en Riessle wonnen het schansspringen en mochten acht seconden voor de Japanse broers Yoshito en Akito Watabe vertrekken aan het langlaufgedeelte van de wedstrijd. Franz-Josef Rehrl en Bernhard Gruber vertegenwoordigden het thuisland en startten op 22 seconden, vijf tellen voor de Noren Jan Schmid en Jarl Magnus Riiber.

Frenzel begon prima en breidde zijn voorsprong op Yoshito Watabe wat uit, terwijl Rehrl en Schmid tijd verloren, maar wel samen verder konden. Gruber en Riiber kwamen dichter bij Akito Watabe in de buurt, waarna Schmid en Rehrl aansloten bij Yoshito. Halverwege de race lagen Frenzel en Riessle nog altijd een halve minuut voor, terwijl Japan, Oostenrijk en Noorwegen niks te duchten hadden van de landen achter hen.

In de zevende van tien ronden werden verschillen gemaakt. Rehrl werkte zich los van Schmid, terwijl de Noor op zijn beurt weer een gaatje sloeg richting Yoshito Watabe. Rehrl en Schmid kwamen weer samen en zaten nog maar dik tien tellen achter Frenzel, terwijl de Watabe's definitief afhaakten.

Riiber en Gruber kwamen door hun mooie duel nog in de buurt van Riessle, maar die hield keurig stand en pakte goud. World Cup-leider Riiber bleek met zijn jonge benen in de sprint een maatje te groot voor de oude Gruber, die toch tevreden mocht zijn met brons.