Tanken zonder te betalen met valse kentekenplaten

Zaterdagavond hield de politie twee Amsterdammers van 26 en 32 jaar oud aan. Zij hadden vermoedelijk met een auto met valse kentekenplaten getankt zonder te betalen. Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie melding van een getuige in Assendelft die had gezien dat twee mannen kentekenplaten aan het wisselen waren van een auto. De nieuwe platen hadden een totaal ander nummer. Bij controle bleek dit nummer ook bij een ander merk en type auto te horen.

De politie stelde een onderzoek in en zag de auto rijden op de A8. Er werd een achtervolging ingezet waarbij de verdachte auto regelmatig de maximum snelheid overschreed. De auto sloeg af in de richting Zaandam centrum. Uiteindelijk stopte de bestuurder op de Laan der Vrijheid. In de auto trof de politie de twee verdachten. Beiden werden aangehouden.

In de auto zag de politie vijf jerrycans staan, waar een benzinelucht vanaf kwam. Onderzoek wees uit dat korte tijd voor het aantreffen van de auto op de A8 hier bij een tankstation meer dan honderd liter brandstof was getankt door de inzittenden van deze auto. De mannen werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de auto en de jerrycans in beslag.