Trailer Baantjer: 'Het Begin' vrijgegeven

Met trots presenteren Millstreet Films en Paradiso Filmed Entertainment de officiële trailer van BAANTJER HET BEGIN. Vanaf vandaag is de trailer van de film online en in de bioscopen te zien. De speelfilm BAANTJER HET BEGIN is vanaf 18 april 2019 te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige dramaserie die later in zijn geheel bij Videoland en bij RTL te zien zal zijn. Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs en Peter Römer.

In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen. De cast bestaat verder uit o.a. Fedja van Huêt, Horace Cohen, Ruben van der Meer, Jelka van Houten, Ryanne van Dorst, Lisa Smit, Loes Luca en Tim Murck.

Het filmscenario is geschreven door Willem Bosch, Carl Joos en Thijs Römer. De serie wordt geschreven door Reint Schölvinck, Willem Bosch, Wolter Muller en Judith Goudsmit. De speelfilm en dramaserie BAANTJER HET BEGIN worden geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met Hilde De Laere van FBO. De serie wordt gemaakt in opdracht van RTL en Videoland. Paradiso Filmed Entertainment brengt de speelfilm uit in de bioscoop in Nederland en België.

BAANTJER HET BEGIN is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, uitgegeven door De Fontein. Van de Baantjer-boeken zijn zeven miljoen exemplaren verkocht.