Vrijspraak voor doodslag op partner

De rechtbank in Den Haag heeft vrijdag een 55-jarige man vrijgesproken van doodslag op zijn vriendin in januari 2017. De vrouw werd met ernstige letsel gevonden in zijn huis aan de Leyweg in Den Haag.

De rechtbank heeft geen aanknopingspunten gevonden om vast te kunnen stellen welk geweld heeft geleid tot de dood van de vrouw. Er is geen wettig en overtuigend bewijs dat de man geweld heeft gebruikt als gevolg waarvan zij is overleden. Twee andere vrouwen verbleven die dag eveneens bij de man in huis. In de vroege ochtend van 24 januari 2017 heeft één van die vrouwen de woning verlaten.

Toen het slachtoffer in de namiddag van 24 januari 2017 niet wakker werd, heeft de andere nog aanwezige vrouw 112 gebeld. De verklaringen die zijn afgelegd over de gebeurtenissen van die nacht en dag lopen uiteen. Forensisch onderzoek heeft geen duidelijkheid gebracht over de vraag wie van de in de woning aanwezige personen welk geweld heeft gebruikt.

De rechtbank heeft met ingang van 7 februari 2019 het bevel tot voorlopige hechtenis van de verdachte al opgeheven. De zaken tegen de twee aanwezige vrouwen heeft het openbaar ministerie eind vorig jaar geseponeerd.