Saoedische zusjes op de vlucht in Hong Kong

Twee zusjes uit Saoedi-Arabië zwerven al vijf maanden door Hong Kong, op de vlucht voor hun familie. De vrouwen, 18 en 20 jaar, arriveerden in september op de luchthaven, nadat ze tijdens een familie-tripje in Sri Lanka wisten te vluchten, met het plan om binnen twee uur door te vliegen naar Australie. Dat mislukte, ze werden opgewacht door Saoedische diplomaten die hun vlucht hadden omgeboekt naar een enkeltje Saoedi-Arabië.

Het tweetal, dat volgens hun advocaat Michael Vidler anoniem wil blijven, droomt van een veilige plek: "We hopen dat we asiel kunnen krijgen in een land dat de rechten van vrouwen erkent en behandelt als gelijken. We dromen ervan op een veilige plek te zijn waar we normale jonge vrouwen kunnen zijn, vrij van geweld en onderdrukking."

Volgens Reuters staat het tweetal nu ook voor een ander probleem: de Chinese immigratiedienst heeft hun Saoedische paspoorten ongeldig verklaard en heeft de zussen laten weten dat ze tot 28 februari in de stad mogen blijven. Inmiddels zouden ze al 13 keer van verblijfplaats gewisseld zijn.