Nizzolo sprint naar winst in slotetappe Tour of Oman, Lutsenko eindwinnaar

Giacomo Nizzolo heeft de slotetappe van de Tour of Oman gewonnen. De Italiaan, die dit jaar de overstap maakte naar Dimension Data, was in de massasprint te snel, voor zijn landgenoten Sonny Colbrelli en Davide Ballerini. De eindzege van Alexey Lutsenko kwam tijdens de afsluitende etappe geen moment in gevaar. Hij volgt zichzelf op als eindwinnaar.

De slotetappe van 135 kilometer ging over vlakke wegen en was ideaal voor de sprinters. Vier renners kozen voor de aanval in de etappe naar Mattrah Cornice en pas op vier kilometer werden de vluchters teruggepakt.

Het zou dus een massasprint worden, maar een van de favorieten voor de dagzege was niet meer aanwezig. Alexander Kristoff was onderweg gevallen en kon zijn weg niet meer vervolgen. Ook nummer twee Domenico Pozzovivo in het algemeen klassement kwam ten val, maar hij kon wel zijn weg vervolgen en zou uiteindelijk in het peloton eindigen en als tweede afsluiten achter Lutsenko, die zich zelf opvolgt op de erelijst van de Tour of Oman.

In de massasprint die volgde wist Giacomo Nizzolo nipt Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) en Davide Ballerini (Astana) te verslaan en pakte zo zijn eerste zege van het seizoen.