Trentin klopt Van Poppel en wint tweede rit Ruta del Sol

Matteo Trentin heeft de tweede etappe in de Ruta del Sol gewonnen. De Europees kampioen was in Torredonjimenode net iets sneller dan Danny van Poppel. Tim Wellens blijft leider in het algemeen klassement van deze Spaanse rittenkoers.

De tweede etappe van Sevilla naar Torredonjimenode was de langste etappe in deze Ruta del Sol. In totaal bestond de etappe uit 217,5 kilometer over grotendeels vlakke wegen, maar op het eind van de etappe moest er toch nog wat beklommen worden.

Vanuit het begin reden er zes renners weg uit het peloton. Vanuit het peloton was er voldoende controle met onder meer Jumbo-Visma en Lotto Soudal. De vroege vluchters werden op 25 kilometer van de streep teruggepakt, waarna een uitgedund peloton voor de dagzege mocht gan strijden, doordat de beklimmingen in de finale niet zwaar genoeg waren om het verschil te maken.

In die sprint die zou volgen ging Iván García Cortina de sprint vroeg aan. De Spanjaard van Bahrain Merida ging de sprint vroeg aan en wist het lang vol te houden, alleen in de laatste meters ging Trentin er nog overheen. Ook Van Poppel kwam nog dicht bij de overwinning, maar raakte in de slotmeters net niet over de Europees kampioen heen en werd zodoende tweede.