Jakobsen sprint naar eerste zege van het seizoen in Algarve

Fabio Jakobsen heeft de eerste etappe in de Ronde van de Algarve op zijn naam geschreven. In een etappe van 199 kilometer was de Nederlander van Deceuninck - Quick Step de snelste in een massasprint, na een chaotische finale. Dylan Groenewegen kon niet sprinten vanwege een massale valpartij op zeven kilometer van de streep.

De openingsetappe in de Ronde van Algarve is ook meteen de langste van deze ronde. Een etappe van 199 kilometer van Portimão naar Lagos was gemaakt voor de sprinters.

Verschillende topsprinters (Ackermann, Demare, Groenewegen Jakobsen) zijn aanwezig in Portugal en dat zou er ook voor zorgen de eerste etappe in een massasprint zou eindigen, al was er op zeven kilometer van de streep een grote valpartij. Jasper Stuyven kwam daarbij als eerste ten val en nam onder meer zijn ploeggenoot John Degenkolb en Groenewegen mee in zijn val.

Een groep van ongeveer veertig renners mochten sprinten voor de dagzege en daarin was Jakobsen de snelste voor de Fransman Arnaud Demare en de Duitse kampioen Pascal Ackermann. Door de zege is Jakobsen, die zijn eerste wedstrijd van het seizoen fietst, ook de eerste leider in de Portugese rittenkoers.

Donderdag staat een bergrit op het programma in de Ronde van de Algarve.