Vuelta-organisatie maakt etappe door Nederland in 2020 bekend

Afgelopen december werd bekend dat de Vuelta a España 2020 start in Nederland. Vandaag bij de persconferentie in Breda heeft de organisator van de Ronde van Spanje de etappes in Nederland bekendgemaakt.

De teampresentatie zal plaatsvinden op het Vredenburg, in het centrum van Utrecht. De eerste etappe is een ploegentijdrit over 23,7 kilometer door Utrecht met start en finish bij de Jaarbeurs. Een dag later staat de etappe van Den Bosch naar Utrecht over 183 kilometer, waar de finish ligt bij het zogenoemde Science Park. Onderweg komt het peloton onder meer langs Heusden, Zaltbommel, Amersfoort en Soest.

De derde Vuelta-etappe heeft Breda als start- en finishplaats. Tijdens de rit van 194 kilometer door Midden- en West-Brabant passeren de renners onder meer Moerdijk, Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur.

Het is nog niet bekend wat de exacte data zijn waarop de Vuelta door Nederland zal koersen, vermoedelijk wordt het eind augustus. Door de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio, kan de wielerkalender nog worden aangepast.