Lutsenko pakt zijn derde ritzege in Tour of Oman

Alexey Lutsenko heeft zijn derde ritzege van de Tour of Oman. De Kazachse titelverdediger won de vijfde rit, nadat hij eerder al de tweede en derde etappe had gewonnen. Lutsenko staat ook stevig aan de leiding in het algemeen klassement in Oman.

De koninginnenrit in de Tour of Oman stond vandaag op het programma met aankomst op Green Mountain. Vorig jaar werd Lutsenko nog tweede achter ploeggenoot Miguel Ángel López, alleen is de Colombiaan er dit jaar niet bij.

Vanuit de start wisten zes renners zich los te maken van het peloton: Julien Duval (AG2R La Mondiale), Romain Cardis en Fabien Grellier (beiden Direct Energie), Stijn Steels (Roompot-Charles), Julien Mortier (Wallonie-Bruxelles) en Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise). De kopgroep kreeg een mooie voorsprong van het peloton en met nog twintig kilometer te gaan was het verschil nog steeds vier minuten.

Voor het klassement was het niet van belang dat de renners werden teruggehaald, want de best geklasseerde renner stond op meer dan zeven minuten en dat was de Belg Mortier. Toch wilde Astana de kopgroep terughalen en pas op vijftig meter van de streep reed Lutsenko de vroege vluchter Grellier voorbij en pakte zo zijn derde ritzege in deze Tour of Oman. Grelier werd nog wel tweede, voor Domenico Pozzovivo.

Pieter Weening was de beste Nederlander op de elfde plaats, maar wel op 44 seconden van de winnaar Lutsenko. In het klassement heeft de Kazachs kampioen een voorsprong van 44 seconden op Pozzovivo, met nog één etappe te gaan.