Zwarte homoseksuele acteur 'stuurde eerder dreigbrief naar zichzelf'

De Amerikaanse acteur Jussie Smollet wordt op dit moment verdacht van het in scene zetten van zijn eigen mishandeling. Eind januari werd de acteur door twee mannen mishandeld in wat een 'hate crime' had moeten zijn, gepleegd door blanke, homofobe en racistische aanhangers van president Donald Trump.

Twee zwarte mannen werden in het kader van dit onderzoek gearresteerd en ondervraagd. De twee broers, bekenden van de acteur uit de succesvolle serie 'Empire', werkten met de autoriteiten mee en vertelden dat zij geld hadden gekregen van Smollet om de mishandeling in scene te zetten.

Volgens bronnen bij de politie van Chicago hebben beide heren tijdens het verhoor verteld waarom ze Smollet moesten aanvallen. Blijkbaar had Smollet kort voor de 'mishandeling' een brief naar de makers van de serie gestuurd, waarin de acteur bedreigd werd. Volgens Smollet kreeg die brief te weinig aandacht en moest er een nieuw plan verzonnen worden, vandaar de 'betaalde mishandeling'.

Lees ook: Zwarte homoseksuele acteur 'huurde blanke racisten zelf in'

Op 22 januari werd volgens de FBI inderdaad een brief bezorgd bij de Fox Studio, de studio waar de serie 'Empire' wordt opgenomen. De inhoud van de brief bestond uit dreigende taal richting Smollet en de politie vond een poederachtige stof dat waarschijnlijk vergruisde paracetamol zou blijken te zijn.

De FBI en de US Postal Inspection Service onderzoeken de brief in een laboratorium van de FBI. De broers, Olabinjo en Abimbola Osundairo, ontkennen dat ze racist, anti-Trump, of homofoob zijn. "We zijn Amerikaanse staatburgers, geboren en getogen in Chicago." 

Op dit moment wil Smollet niet met de politie praten. Zij zijn echter enorm benieuwd naar de mening van de acteur over de laatste ontwikkelingen in de zaak. "Smollet is boos vanwege de wending die het verhaal dreigt te nemen", aldus zijn advocaten. "Hij kan niet geloven dat zijn aanvallers twee bekenden van hem zijn." 

Voorlopig blijft Smollet dus achter zijn eigen verhaal staan.