Darkest Dungeon 2 aangekondigd

Via een teaser-trailer op YouTube heeft ontwikkelaar Red Hook Studios bekendgemaakt dat er gewerkt wordt aan Darkest Dungeon 2. Hoewel details nog schaars zijn heeft website pcgamer in een interview enkele vragen kunnen stellen over de game.

In 2016 kwam de briljante turn-based RPG Darkest Dungeon uit voor pc, nadat het al ruim een jaar eerder via Early Access beschikbaar was op Steam. Het tweede deel zal volgens de ontwikkelaar op soortgelijke wijze uitgebracht worden, met eerst een Early Access-periode. In de trailer wordt niets verklapt qua gameplay, al lijken de beelden uit de teaser wel iets van een besneeuwde setting te suggereren.

In het interview met pcgamer geeft de ontwikkelaar aan dat het oude combatsysteem terug is maar 'significant getuned' is qua mechanics en presentatie. Verder is de manier van verhaalverloop een stukje anders. In plaats van de vaste locaties rondom de mansion uit het eerste deel lijken we nu echt een wezenlijke reis door te gaan maken, vermoedelijk door verraderlijke bergpassen en onder barre omstandigheden.

In de teaser zien we verder nog bekende namen terugkomen zoals de Plague Doctor en de Highwayman. Een releasedatum is nog niet bekend.