Dit weekend UFC prime-time bij Veronica

Op zaterdag 23 februari aanstaande zendt Veronica UFC Praag vanaf 20.30 uur live uit op televisie. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse UFC-circus in Tsjechië neerstrijkt. Het is ook meteen het eerste UFC-evenement in Europa van dit jaar. Het hoofdgevecht draait om de Poolse Jan Blachowicz en de Braziliaanse Thiago Santos. Nederland wordt vertegenwoordigd door Stefan Struve. 

Stefan Struve, hier links op de foto  (Foto: Talpa)
Stefan Struve, hier links op de foto (Foto: Talpa)

Met zijn 2 meter en 13 centimeter is de Nederlandse Stefan Struve de langste vechter uit de UFC. Stefan “Skyscraper” Struve zal het gaan opnemen in de co-main event tegen de Braziliaanse Marcos Rogerio de Lima. Een belangrijk gevecht voor Struve want hij komt uit een slechte reeks van drie verliespartijen op rij, iets wat hem nooit eerder is overkomen.

Struve is een vechter met een verhaal; hij maakte zijn debuut in de UFC in 2009 en zit dus al bijna 10 jaar bij de organisatie. Als 21-jarige jongen kwam hij bij UFC terecht en dat is voor een zwaargewicht erg jong. Hij kende veel hoogte- en dieptepunten in zijn carrière. Zo heeft hij een winst op voormalig wereldkampioen Stipe Miocic behaald en wist hij een paar keer terug te komen in gevechten die hij leek te verliezen. Het is dus een vechter met karakter. Maar het zat hem ook tegen; hij kampte met een lekkende hartklep waardoor hij misschien nooit meer mocht vechten. Gelukkig kon hij met de juiste medicatie zijn carrière voortzetten maar hij heeft wel bijna twee jaar stil gezeten. 

Dinsdagavond is na het Champions League-geweld een special te zien rond Stefan Struve. Deze uitzending begint om 23:30 uur.


UFC Fight Night 145 (Bron: Youtube)