Zwangere vrouwen willen Jesse Klaver als vader van hun kind

Zwangere vrouwen en jonge moeders zien GroenLinks-leider Jesse Klaver wel als een goede vader voor hun kind. Rapper Lil' Kleine vinden ze daarentegen totaal ongeschikt. zo meldt AT5.

Dat blijkt uit onderzoek van de Negenmaandenbeurs, die vanaf morgen weer in de RAI in Amsterdam gehouden wordt. Honderden zwangere vrouwen en jonge moeders kozen uit een heleboel bekende Nederlanders hun favoriete vader. De grote winnaar bleek dus politicus Jesse Klaver. Maar liefst 51 procent van de dames ziet zichzelf wel in eikeltjespyjama naast deze baby daddy zitten.

Daarmee is Klaver veel populairder dan andere politici. Ter vergelijking: de op een na populairste politicus was Mark Rutte met 8 procent, gevolgd door Hugo de Jonge (7 procent). Lodewijk Asscher kreeg bijvoorbeeld maar 2 procent van de stemmen.

Op de vraag wie de vrouwen juist niet als vader van hun kind willen, antwoordde maar liefst 47 procent Lil' Kleine. De top drie van minst populaire vaders wordt compleet gemaakt door Waylon (15 procent) en Martijn Krabbé (9 procent).