NHL: Blackhawks en Senators scoren er op los

De ijshockeyers van de Chicago Blackhawks en Ottawa Senators hebben in de NHL voor een mooi spektakelstuk gezorgd. In het United Center in Chicago konden de bijna twintigduizend fans genieten van maar liefst vijftien goals.

Aanvankelijk ging het niet zo best voor de Blackhawks, want na 2:40 minuten stond het dankzij Bobby Ryan en Rudolfs Balcers al 0-2. Alex DeBrincat scoorde in nog geen twee minuten tijd echter ook twee keer en trok de stand gelijk, waarna Colin White de Senators weer op voorsprong bracht.

Patrick Kane tekende niet veel later voor de gelijkmaker, Dylan Strome en Brandon Saad brachten de stand in amper twee minuten naar 5-3, alvorens Mark Stone de eerste periode met een 5-4 eindstand af deed sluiten.

In de tweede periode scoorde White opnieuw en dus stond het weer gelijk (5-5), maar DeBrincat completeerde zijn hattrick en Gustav Forsling tekende ovor 7-5, waarna Jonathan Toews in de derde periode in de powerplay voor 8-5 zorgde. Thomas Chabot scoorde namens de Senators nog twee keer, maar de Blackhawks hielden stand en wonnen met 8-7.