Manchester United onttroont Chelsea in FA Cup

Manchester United heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. Op bezoek bij Chelsea stond de eindstand halverwege al op het scorebord. Het elftal van Ole Gunnar Solskjaer had iets goed te maken na de teleurstellende thuisnederlaag tegen Paris Saint-Germain, in de achtste finales van de Champions League. Chelsea won donderdag in de Europa League weliswaar van Malmö (1-2), maar daarvoor werden The Blues in de competitie overklast door Manchester City (6-0).

De ploeg van Maurizio Sarri is in de Premier League de laatste weken in een vrije val geraakt, terwijl United juist aan een opmars bezig is. En dat was op Stamford Bridge maandagavond ook te zien. Vorig seizoen won Chelsea in de finale van United (1-0), maar dit keer waren de bezoekers vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij.

Gonzalo Higuaín kreeg in de openingsfase een aardige kopkans en daarna nam United de controle over. De gasten kwamen bijna op voorsprong toen Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga een terugspeelbal van Cesar Azpilicueta verkeerd inschatte. De doelman kon nog net voorkomen dat Marcus Rashford profiteerde.

Na een halfuur was het wel raak. Paul Pogba kreeg op links alle tijd en ruimte om de bal in de zestien op het hoofd van Ander Herrera te leggen: 0-1. Amper een kwartier later, nog net voor de pauze, verdubbelde Pogba zelf de score. De Fransman knikte raak uit een voorzet van Rashford, waarbij Kepa niet helemaal vrijuit ging.

In de tweede helft stichtte Chelsea meer gevaar dan voor de pauze. Nemanja Matic ontsnapte aan zijn tweede gele kaart en de thuisploeg claimde een strafschop toen Antonio Rüdiger naar de grond ging in een duel met Chris Smalling. Sarri bracht Willian en Ross Barkley als invallers binnen de lijnen, maar opvallend genoeg bleven Callum Hudson-Odoi en Olivier Giroud op de bank zitten.

Het lukte de Londenaren dan ook niet meer om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Manchester United boekte zo z'n eerste zege op Stamford Bridge sinds 2012. Het team van Solskjaer heeft onder leiding van de interim-manager alle uitwedstrijden nog gewonnen, zeven in totaal.