Zwarte homoseksuele acteur 'huurde blanke racisten zelf in'

Jussie Smollett, acteur in de populaire Amerikaanse serie 'Empire', werd eind januari door twee man in elkaar geslagen. Beide mannen mishandelden de homoseksuele zwarte acteur door op hem in te trappen, racistisch te bejegenen en chloor over hem heen te gooien.

Heel politiek correct Amerika dook over deze mishandeling heen. Niet alleen schreeuwden de mishandelaars "Empire flikker" en "Empire nikker", maar ze goten ook nog eens chloor over hem heen terwijl ze de acteur onder controle hielden door een strop om zijn nek vast te binden. "Dit is MAGA-land", schreeuwden de blanke mannen nog eens overduidelijk. MAGA, Make America Great Again, is de slogan die voornamelijk gebruikt wordt door aanhangers van president Trump.

Een duidelijke aanval van blanke racistische Trump-aanhangers, bewijs genoeg, verschrikkelijk. Senatoren van, vooral, de Democratische partij waren er als de kippen bij om deze aanval te veroordelen en te bestempelen als 'moderne lynchpartijen'. De aanval werd algemeen gezien als een 'hate crime', een aanval met discriminerend motief tegen de Trump-hatende zwarte homoseksuele acteur.

Het verhaal eindigt echter anders nadat de politie logisch begon na te denken. Welke Trump-aanhangers kijken én de tv-serie Empire én gaan bij temperaturen van -14 graden Celcius met een strop en een fles chloor buiten rondlopen, totdat ze toevallig de acteur van deze serie tegenkomen? Ook kon de politie geen verdachte personen vinden die aan de signalementen voldeden. Zelfs na het bekijken van vele uren beveiligingscamerabeelden uit de omgeving van de aanval, kwamen de verdachten niet naar voren.

Smollet weigerde verder nog zijn telefoon aan de inspecteurs van politie af te geven, maar hij gaf ze later wel een pdf-document met een samenvatting van zijn belgeschiedenis. De politie kon met geen mogelijkheid vaststellen of deze lijst representatief of echt was.

De politie had snel twee verdachten op het oog. Twee hevig gespierde Nigeriaanse broers, kennissen van Smollet en vaste figuranten in de serie Empire, vlogen enkele uren na de aanval naar Nigeria. Abimbola en Olabinjo Osundairo zouden 3500 dollar gekregen hebben voor de nep-aanval. Ze kochten touw en chloor en brachten Smollet oppervlakkige verwondingen toe. De politie heeft bewijs dat de broers touw kochten in Chicago en een fles chloor werd in één van hun huizen gevonden.

De mannen werden bij terugkomst in de Verenigde Staten gearresteerd en beiden werken volledig mee met het onderzoek. Bronnen vertelden ABCnews dat beide heren bekend hebben de aanval meegespeeld te hebben.

Smollet ontkend de betrokkenheid van beide broers bij de aanval en doet het hele verhaal af als onzin. De politie heeft echter de focus van het onderzoek verlegd en spreekt niet meer van een 'hate crime'.


Jussie Smollet is boos op iedereen na twijfel over aanval (Bron: Youtube)