FOK! Wat een weer: overwegend droog, soms zon

In het oosten is het bewolkt en in Zuid-Limburg kan het eerst nog regenen. Brede opklaringen boven de westelijke helft breiden zich oostwaarts uit. De minimumtemperatuur ligt omstreeks 5°C. De wind is zuidwest tot west en zwak tot matig, aan zee soms vrij krachtig.

Overdag zijn er aan de westkust zonnige perioden. Landinwaarts overheerst de bewolking en schijnt de zon slechts af en toe. Met name in het noorden kan er een lichte bui voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 8°C in het Waddengebied en ongeveer 11°C in het zuidoosten. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

In de nacht naar woensdag komen er naast brede opklaringen ook wolkenvelden voor. Het blijft droog. De minimumtemperatuur varieert van 3°C in het zuidoosten tot 6°C in het noordwesten van het land. De wind is matig en komt uit het zuidwesten.

Woensdag overdag komen er wolkenvelden voor waaruit in het Waddengebied zeer lokaal wat lichte regen kan vallen. Vooral in het midden en zuiden van het land schijnt de zon ook geregeld. De temperatuur loopt op naar ongeveer 9°C in het Waddengebied en 12°C in het zuidoosten van het land. De wind is zuidwest en matig, aan zee af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

'Splets' Ouwesok maakte deze foto tijdens het stormachtige weekend vorige week (Foto: Ouwesok)
'Splets' Ouwesok maakte deze foto tijdens het stormachtige weekend vorige week (Foto: Ouwesok)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.