Dikke serieverkrachter sterft in gevangenis na hartaanval

David Stenning, een 61-jarige gevangene in Engeland, stierf in het weekend aan een hartaanval na het jarenlang eten en drinken van een abnormaal grote hoeveelheid frisdrank, snoep en sapjes. Medelijden hoeven we met dit dikkertje echter niet te hebben, want Stenning zat een levenslange gevangenisstraf uit vanwege het plegen van een aantal gruwelijke verkrachtingen in de jaren '90.

Stenning was dik. Met een Body Mass Index (BMI) van meer dan 42, een gezond BMI ligt rond de 25, chronische zweren op zijn been, een abnormaal cholesterolgehalte en diabetes, was de psychisch gestoorde Stenning ook nog eens lichamelijk flink gestoord. Ondanks adviezen van gevangenisartsen bleef Stenning gedurende zijn tijd in HM Prison Frankland enorm ongezond eten en drinken. Liters frisdrank en sapjes gingen er per week bij Stenning in, het gebrek aan beweging zorgde er verder voor dat hij flink in omvang toenam.

Twee uur nadat Stenning in zijn cel begonnen was aan de lunch sloeg zijn celgenoot alarm, omdat hij hem niet wakker kon maken. Een haastig opgeroepen verpleegkundige kon geen hartslag meer detecteren. "Meneer Stenning voelde al ijskoud aan en het leek alsof hij al langere tijd overleden was", aldus een rapport naar aanleiding van zijn dood.

Stenning kreeg in 2001 een flinke schadevergoeding van twaalfduizend pond nadat hij in de gevangenis was gegijzeld en mishandeld door medegevangene John Purkiss. Stenning's keel werd doorgesneden en hij werd driemaal in zijn borst en nekstreek gestoken door Purkiss, die eerder liet weten alle pedofielen in de gevangenis te zullen vermoorden.