Lutsenko pakt ook de zege in derde etappe Tour of Oman

Alexey Lutsenko heeft na de tweede etappe ook de derde etappe in de Tour of Oman gewonnen. De Kazach van Astana was de sterkste in de finish heuvelop naar Qurayyat. Lutsenko is ook de nieuwe leider in de Tour of Oman.

Het peloton stond in Oman vandaag een heuvelachtig parcours te wachten. Na een etappe van 192,5 kilometer lag de finish boven op de Qurayyat, een beklimming van 3,5 kilometer aan 5,5%.

Vanuit de start reed er een kopgroep van tien weg uit het peloton, met daarbij de Nederlander Maurits Lammertink van Roompot-Crelan. Het tiental pakte zes minuten voorsprong. Toch werden de vroege vluchters ruim voor de meet teruggepakt. Dat had mede te maken door de harde wind in Oman.

Dat zorgde ervoor dat het peloton op vijftig kilometer van de streep in tweeën brak. Het eerste peloton bestond nog maar uit dertig renners, met daarbij wel alle belangrijke namen. In aanloop naar de slothelling maakte Dimension Data tempo en ook op de beklimming was het de Zuid-Afrikaanse ploeg die het tempo onderhield. Ondanks al het werk van Dimension Data reed Lutsenko weg op de beklimming en pakte zijn tweede zege op rij in de Tour of Oman. Jesus Herrada werd op één seconde tweede, voor Greg van Avermaet.

Lutsenko neemt door de overwinning ook de leiderstrui over van Alexander Kristoff. De Kazachs kampioen, die vorig jaar de Tour of Oman op zijn naam schreef, heeft in het algemeen klassement een voorsprong van achttien seconden op Herrada. Van Avermaet volgt al op twintig seconden.