Monfils houdt Wawrinka van tweede titel in Rotterdam

Gaël Monfils heeft de 46e editie van het World Tennis TOurnament in Rotterdam gewonnen. De 32-jarige Fransman versloeg zijn eveneens ongeplaatste tegenstander Stan Wawrinka in de finale in drie sets: 6-3, 1-6 en 6-2.

Monfils hield Wawrinka,van een tweede titel in Ahoy. Wawrinka won het toernooi al eens in 2015. Zelf stond Monfils één keer eerder in de finale bij het Rotterdamse ATP-toernooi. In 2016 was de Slowaak Martin Klizan in drie sets te sterk voor de Fransman.

Monfils wilde weer eens een finale winnen en toonde dat in het begin. Met twee breaks kwam de nummer 33 van de wereld op een 1-0-voorsprong in sets. De tweede set ging juist de andere kant op. Wawrinka, tegenwoordig terug te vinden op de 68ste plek van de wereldranglijst, ging agressiever spelen en veel beter serveren. Het leverde de Zwitser de tweede set op. 

In de zesde game van de derde set toonde Monfils zijn reflexen. Hij stond dicht op het net toen de bal via de rand plots omhoog ging. Met een katachtige reactie wist hij het punt nog te maken. Monfils haalde zijn achtste titel binnen na één uur en 44 minuten spelen.

Monfils wint in Rotterdam. (PRO SHOTS/Action Images)
Monfils wint in Rotterdam. (PRO SHOTS/Action Images)

Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense partner Horia Tecau zijn er niet in geslaagd om net als in 2015 het dubbelspel te winnen van het tennistoernooi van Roterdam. In de finale in Ahoy waren de Fransman Jérémy Chardy en de Fin Henri Kontinen via twee tiebreaks te sterk: 7-6 (5) en 7-6 (4).