Schansspringer Geiger zet Willingen in vuur en vlam met winst

Schansspringer Karl Geiger heeft op de Mühlenkopfschanze in Willingen voor een groot feest gezorgd. De Duitser won er voor eigen publiek voor de tweede keer in zijn loopbaan een World Cup-wedstrijd.

Na de eerste ronde stond de Pool Kamil Stoch nog bovenaan de ranglijst, voor de Japanse World Cup-leider Ryoyu Kobayashi en Geiger, terwijl ook de Polen Dawid Kubacki en Piotr Zyla niet ver van de podiumplaatsen verwijderd waren.

Kubacki en Zyla wisselden in de finaleronde van plaats, Geiger haalde met een fenomenale sprong hard uit en zette Kobayashi en Stoch onder druk. Om te zeggen dat ze onder de druk bezweken is overdreven, maar Geiger evenaren zat er niet in en dus won de Duitser in een kolkend stadion, voor Stoch en Kobayashi.

In het Duitse Oberstdorf sprongen de dames hun eerste wedstrijd van het weekeinde, die werd gewonnen door Maren Lundby. De Noorse ging in de finaleronde nét voorbij aan Katharina Althaus, die in Oberstdorf haar thuisschans heeft. Ver achter het duo ging plek drie naar de Sloveense Ursa Bogataj, net voor Sara Takanashi uit Japan.