Biatleet Fillon Maillet wint mooie achtervolging in Soldier Hollow

Biatleet Quentin Fillon Maillet heeft in het Amerikaanse Soldier Hollow de tweede World Cup-zege uit zijn carrière gepakt. De Fransman was zaterdag de beste op de achtervolging, onder meer door alle twintig schijven omver te schieten.

Bij de eerste schietbeurt hielden Simon Desthieux en Vetle Sjåstad Christiansen de leiding, maar de nummers één en twee van de sprint gingen bij de tweede keer schieten beiden de fout in. Erik Lesser kon zo de leiding overnemen, maar de Noor Johannes Thingnes Bø - eveneens foutloos - kwam er in de derde ronde ruimschoots overheen.

Bø en Lesser schoten bij de derde keer allebei twee keer mis en zo kon Christiansen de leiding weer overnemen, voor de van plek zes naar voren komende Fillon Maillet. Die bleef bij de laatste schietbeurt ook foutloos en kon zo samen met Christiansen de slotronde in duiken, waarin hij de Noor definitief wist te breken.

Fillon Maillet pakte zo vóór Christiansen de winst, Desthieux kon ondanks nog een misser bij de laatste schietbeurt plek drie pakken, omdat Bø er maar liefst drie missers bij schoot, wat resulteerde in de vierde plaats op anderhalve minuut van Fillon Maillet.