Schippers sprint naar indoortitel, Seedo (15) maakt indruk

Dafne Schippers heeft zoals verwacht de Nederlandse titel sprint op het NK indoor veroverd. De meeste indruk maakte echter de pas 15-jarige N'Ketia Seedo.

Schippers won de 60 meter in een tijd van 7,18, een evenaring van haar beste tijd dit seizoen. Ze heeft zich dan ook al geplaatst voor de EK indoor, begin maart in Glasgow. "Ik ben blij met deze titel en ook met het feit dat de andere meiden progressie maken. Ik loop woensdag nog in Düsseldorf en ga er nog steeds vanuit dat ik naar Glasgow ga", aldus Schippers na afloop. Tweede werd Jamile Samuel in 7,26. Dat is één honderdste boven de limiet en zij moet zich nog plaatsen voor het EK.

Als derde eindigde N'Ketia Seedo. De 15-jarige Utrechtse kwam tot een tijd van 7,28, de snelste tijd dit jaar in de wereld gelopen in de categorie tot 18 jaar en tevens een nieuw Nederlands record voor junioren. Het oude record was 7,29, gelopen in 2011 door Schippers. "Ik was heel erg nerveus. Ik loop hier toch tegen Dafne Schippers", keek Seedo bij Langs de Lijn terug op haar bronzen race. "In de series liep ik al een persoonlijk record (7,32, red.), maar de finale was mijn beste race dit jaar. Ik ben heel erg blij met het resultaat. Dit jaar wil ik mezelf buiten ook met de senioren meten."