Politie houdt zwalkende Belg aan op de A58

Een 35-jarige man uit Hove (België) is afgelopen nacht door de politie aangehouden nadat hij positief testte op drugsgebruik. Nadat de politie een melding binnenkreeg dat een bestuurder op de A58 nabij Krabbendijke vreemd rijgedrag vertoonde gingen agenten een kijkje nemen. 

Al snel zagen ze een auto rijden die met snelheden tussen de 40 en 110 kilometer per uur twee rijbanen in beslag nam. Hoewel de politie een stopteken gaf en daarbij ook optische en geluidssignalen gaf om de aandacht van de bestuurder te trekken, gaf de man geen enkele sjoege. Uit voorzorg gingen de agenten midden op de weg achter de man rijden zodat het achteropkomende verkeer niet kon passeren. 

Geen zinnig woord
Vlak voor knooppunt De Markiezaten reed de man zijn auto tot aan de assen vast in de berm. Agenten haalden de man uit het voertuig; drijfnat en zichtbaar in de war. Volgens de politie kon de man geen zinnig woord meer uitbrengen. Een speekseltest sloeg positief uit op cocaïne en THC. Vanwege de toestand waar de man in verkeerde werd er een ambulance opgeroepen. 

Eenmaal in het ziekenhuis kwamen er twee zakken met wiet en twee kleine gripzakjes met cocaïne uit zijn zakken tevoorschijn. De drugs werden door de politie in beslag genomen. Na een bloedafname voor een nauwkeurige alchohol- en drugstest is de man aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex voor verhoor. Daar zit hij volgens de politie nog vast.